Hem M/S NyttanUtflykter och turerChartra M/S NyttanKontaktLšnkarIn englishDeutsch

Välkommen att uppleva västkustens alla pärlor tillsammans med Anders BåtTurer!
Karta över resrutten

Vi erbjuder en båtresa genom Bohusläns fantastiska skärgård, med start ifrån Öckerö alternativt Göteborg. Färden går inom-skärs och vi besöker pärlor som Marstrand, Akvarellmuseét i Skärhamn, Mollösund, Kärringön, Gullholmen, Havets hus i Lysekil, Hållö fyr och Smögen. Övernattningar sker på komfortabla hotell och vandrarhem vackert belägna med utsikt över havet.
Denna resa kommer att bli ett oförglömligt minne

Dag 1

Vi börjar vår resa från Öckerö (alternativt Göteborg) kl 10.00.  Båtturen tar oss genom Göteborgs norra skärgård, om vi har tur kan vi få se sälar. Via Albrektsunds vackra kanal far vi vidare till Marstrand där vi har möjlighet att besöka Carlstens fästning, shoppa och fika.

Vi fortsätter över Marstrandsfjorden via Kyrkesund till Mollösund där vi stannar till och äter middag på Emmas café. Där får vi information om långafisket och har möjlighet se på ett genuint fiskarsamhälle.

Därefter fortsätter resan genom Kråksundsgap ut till Kärringön, där vi övernattar och njuter av solnedgången.

Dag 2

Dag 2 serveras frukost på hotellet. På förmiddagen har du möjlighet att besöka ostronbaren och ta ett bad i vedeldat träkar på bryggan med 35-gradigt havsvatten (obs! tillval). Eller bara strosa omkring på den fantastiska Kärringön långt uti väster.

Vi tar oss därefter till Lysekil och Havets Hus där man kan beskåda livet under vatten. Här har vi också möjlighet att ta en kopp kaffe med fika.

Resan fortsätter till västkusten mest populära turisthamn Smögen, där vi får möjlighet att gå på bryggan, vara med om en fiskauktion och äta en god middag. Om vädret tillåter tar vi oss ut till Hållö fyr, med dess karga men vackra klipphällar. Vi övernattar antingen på Utpost Hållö eller på Sea Lodge - Sjösportgården i Smögen.

Dag 3

Efter frukosten vänder vi om mot Gullholmen och Härmanö. Där tittar vi in på Skepparmuseét och efter det finns det möjlighet att fika.

Färden går vidare till Nordiska Akvarellmuseét i skärhamn, där vi också kan besöka Smedja Volund.

Vi beräknas vara hemma på Öckerö kl 18.00 alternativt Göteborg kl 19.00.